logo site vierwinden
Vision Quest

Het is mogelijk om bij ons een individuele Vision Quest
te houden.

Een Vision Quest is een zoektocht naar een visioen in de natuur. De aanleiding is meestal een belangrijke levensvraag waar je op zielsniveau een antwoord op zoekt. Je wordt min of meer geroepen om je terug te trekken in de natuur. Antwoord komt vaak op onverwachte en bijzondere krachtige wijze tot je.

De Vision Quest is een ritueel van alle culturen en tijden. Veelal gebruikt tijdens een belangrijke overgang in het leven. (o.a. Indianen die de berg op gaan voor een visioen, Jezus ging 40 dagen de woestijn in.)

Als Vier Winden bieden we je aan om individueel begeleid te worden. Jij bent in de vastgelegde periode de enige deelnemer en we stemmen ons dan ook volledig op jou af.

Tijdens de Vision Quest ben je vier dagen en nachten op een afgebakende plek in de natuur, zonder andere mensen. Je vast, rookt niet, drinkt slechts water, leest geen boek of mail en hebt geen mobiel bij je. De laatste nacht waak je. Hoe het voor je uitpakt is zeer persoonlijk. Voor de een betekent het pijn, angst en ontbering, voor de ander schoonheid en avontuur; je krijgt dat wat jij op je pad nu nodig hebt qua ervaring en inzicht, als antwoord op je vraag.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een kortere periode alleen in de natuur te zijn. Dit kunnen we nader met elkaar bepalen.
Een Vision Quest doe je:.
- als er een belangrijke levensvraag is
- een essentieel herhalende vraag, die in de groef blijft hangen en waarop je een antwoord wil
- wanneer je je sterker wil verbinden met de helende krachten van de natuur
- je een zeer moeilijke beslissing in je leven moet nemen
- je richting op je levenspad zoekt
Toch kan het ook zijn dat je de vraag niet helder hebt, maar weet dat de Vision Quest is, wat nu in je leven nodig is. In de natuur zonder afleidingen alleen met je Zelf.

Voorbereiding.
We houden het liefst 2 a 3 maanden voordien een kennismakingsgesprek, waarin je verdere informatie krijgt en al je vragen kunt stellen die er zijn.
Om de Vision Quest te kunnen doen hoef je geen kennis van of ervaring met Sjamanisme te hebben. Desgewenst kunnen we je wel een aanbod doen.
Medicijnwandeling.
Een periode vooraf aan je Vision Quest doe je een ‘medicijnwandeling’; je bent van zonsondergang tot zonsopgang, of van zonsopgang tot zonsondergang in de natuur. Tijdens deze wandeling maak je verbinding met je vraag en de Vision Quest die je gaat doen.

Voordat je op Vision Quest gaat kampeer je minimaal 1 dag bij Vier Winden, om je samen met ons verder voor te bereiden op je Vision Quest. Om eventueel (meer) je vraag helder te krijgen en de nodige rituelen te doen ter voorbereiding. De eerste Quest-dag begin je met de zweethutceremonie om jezelf op alle niveaus te reinigen, voordat je naar je heilige plek vertrekt, waar je de vier dagen en nachten gaat doorbrengen. Op de vierde dag is er de Death Lodge, een ritueel waarin je symbolische sterft, om daarna opnieuw geboren te kunnen worden.

Na afloop van de Vision Quest zijn we ook nog een of twee dagen samen om de antwoorden tijdens jouw Vision Quest te verhelderen, verinnerlijken en de periode zorgvuldig af te ronden voor je weer huiswaarts keert.

Ondersteuning
Tijdens de vier dagen en nachten blijven we contact met je houden vanuit het kampement. We vragen de spirits en helpende krachten om steun en veiligheid. Natuurlijk kun je zelf ook je voorouders, spirits en helpers uitnodigen om je te steunen. We spreken met jou een plek af waar jij dagelijks iets neer legt om ons te laten weten of alles goed is. Twee maal per dag zullen we op de afgesproken plek komen controleren of alles in orde is.
Mocht vier dagen en nachten te lang voor je zijn dan kun je altijd eerder terugkeren. Soms is dit het beste wat je jezelf kunt aanreiken.

Bijdrage

De bijdrage die we vragen is afhankelijk van de vraag, de periode en zo meer.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact met ons op.