logo site vierwinden
Medicijnwiel

Ieder mens en alle leven op aarde volgt de cyclus van het medicijnwiel. Als je kijkt naar deze basale vorm van cirkels (centrum en buitenrand) en kruis (de spaken van het wiel), dan zie je harmonie. Het medicijnwiel genereert vrijwel direct een krachtige energie die helend is. Medicijnwielen worden nog steeds veel gebruikt in verschillende cuturen zoals de Kelten en Noord Amerikaanse indianen. De geschiedenis van het medicijnwiel gaat terug tot de prehistorie. Dit blijkt uit opgravingen en prehistorische grottekeningen.

Het medicijnwiel bestaat uit cirkels en een kruis. Deze symbolen worden in veel culturen als heilig gezien. De cirkel staat voor het eeuwige leven , het leven dat altijd doorgaat. De cirkel symboliseert het vrouwelijke principe. Het kruis staat symbool voor het mannelijke principe. Het kruis markeert in de cirkel belangrijke momenten van overgang op het levenspad.

In onze westerse cultuur neigen wij ertoe om antwoorden op levensvragen buiten onszelf te zoeken. Echter, het is de levenskracht die in iedereen aanwezig is, die het zelfhelende vermogen schenkt, waar we allemaal over beschikken. Het medicijnwiel kun je zien als spiegel van het levenspad. Het medicijnwiel kan helpen bij de bewustwording van waar we staan en waar we naar toe willen.

Wanneer je een levensvraag hebt, helpen we je graag met behulp van het medicijnwiel daar een antwoord op te vinden. Afhankelijk van de vraag die je hebt, ontmoeten we elkaar in n of meerdere sessies rond het medicijnwiel.

Een sessie duurt n anderhalf uur. De bijdrage voor een sessie te Ruurlo bedraagt 45,-. Een sessie kan ook op een andere plaats worden gehouden. Locatie en prijs in dat geval in gezamenlijk overleg.

Leggen van een medicijnwiel
Wij begeleiden ook ceremonies om een medicijnwiel te leggen. Dit kan op een voor jou speciaal moment of plaats zijn. Heb je hier vragen over, neem dan kontakt op om te overleggen en eventueel nadere afspraken te maken.